Puhdasta lähiruokaa Mäntyharjun maaseudulta

Kuvalan tilan tuotteet ovat lähiruokaa parhaimmillaan. Viljapossun lähiliha on mureaa ja maukasta sekä todettu aina elintarviketutkimuksissa erittäin korkealaatuiseksi.
Monipuolisen tuotevalikoiman lisäksi Kuvala on tunnettu herkullisista joulukinkuistaan.

Lihatuotteille on myönnetty Maakuntien Parhaat -merkki vuonna 2010.
Kuvalan vapaan kanan munissa on puhdas maku ja tasainen laatu. Kaikki tuotteet kuljetetaan myyntiin tuoreena suoraan tilalta.

Kuvalan tilan viljapossujen lähiliha on mureaa, maukasta ja sisältää runsaasti hyvälaatuista proteiinia sekä muita tärkeitä ravintoaineita, kuten sinkkiä ja B-vitamiineja. Kaikki lihatuotteet tulevat omasta tilateurastamosta sekä leikataan ja pakataan käsityönä Kuvalassa, millä varmistetaan tuotteiden korkea laatu. Lihatuotteille tehdään säännöllisesti laatututkimuksia, joiden tulokset ovat aina olleet erittäin hyviä ja ylittäneet elintarviketuotteille asetetut vaatimukset.

Lihatuotteistamme löydät maukkaat tuotteet arkeen, grilliin sekä juhlapöytään:

 • Suikaleet
 • Pihvit ja leikkeet
 • Paistit
 • Jauheliha
 • Pekoni
 • Palvituotteet
 • Makkaravalmisteet

Vuonna 2010 Elintarvikeraati myönsi Maakuntien Parhaat -merkin käyttöoikeuden seuraaville Kuvalan tuotteille:

Possun lihahyytelö, palvipossufilee, palvikylki, palvipossu, Pekkojärven lenkki, metrilenkki, nakit, karjalanpaisti, grillikyljet, talouskyljys, potka, sisäfilee ja kylkiviipaleet.

Elintarvikeraati on todennut tuotteistamme seuraavaa:

Raakaliha-tuotteet (Karjalanpaisti, grillikyljet, talouskyljys, potka, sisäfilee, kylkiviipaleet):
Kaikki: "Todella hyvälaatuista ja hyvänmakuista lihaa, lisäksi maku on aito, mieto ja puhdas, todellisen viljapossun lihanlaadun maistaa"
Sianlihamakkarat, sianlihanakit:
Kaikki: "Aidot ja puhtaat maut, haju miellyttävä, pakkaukset asianmukaiset"
Kypsät sianlihatuotteet (Palvit, possun lihahyytelö):
Palvit: "Maut todella hyvät ja tuoksu on miellyttävä"
Possun lihahyytelö: "Maku on napakka, ei vihmainen, ei hytise. Ulkonäkö on persoonallinen, aito, kaunis ja täysipainoinen." 

Kuvalan joulukinkut

Kuvalan tila on erityisen tunnettu herkullisista joulukinkuista, jotka ovat jokaista grammaa myöten maistuvaa viljapossun lähilihaa. Kinkkusesongin aikana Kuvalasta saa tilauksen mukaan joko juhlarullan, juhlakinkun tai perinteisen joulukinkun.

Vapaan kanan munat

Kuvalan viljapossua ja vapaan kanan munia on saatavilla Mäntyharjun, Hirvensalmen, Pertunmaan, Ristiinan ja Rantakylän S-Marketeista, Mikkelin Prismasta sekä Mäntyharjun ja Mikkelin Rokkalan K-Supermarketeista, Pertunmaan K-marketista ja K-market Neilikasta Pieksämäellä.

Mahdollisuus on myös ostaa tuotteita suoraan tilalta!
Meidät löydät myös lähialueen REKO-Ruokapiireistä:

Reko Mikkeli ►►
Reko Mäntyharju ►►
Reko Pertunmaa/Kuortti ►►

 • Juhlarulla on pienin, täysin luuton kinkku, joka painaa kolmesta kilosta ylöspäin. Suurin osa juhlarullista on kilomäärältään alle viiden kilon kinkkuja, mutta Kuvalasta voi tilata myös ison, luuttoman juhlarullan.
   
 • Juhlakinkku puolestaan on luullinen kinkku, joka painaa 6–12 kiloa. Juhlakinkkuja ovat pienemmät, luulliset kinkut, mutta potkaluun kanssa kinkun paino on aina vähintään kuusi kiloa.
   
 • Perinteiset joulukinkut ovat luullisia, kaikista isoimpia kinkkuja. Kuvalassa perinteinen joulukinkku painaa aina yli 10 kiloa, koska pienemmäksi niitä ei saada järkevästi leikattua.

Kuvalan tilan kanat elävät lattiakanalassa ja ulkotarhassa lajityypillistä elämää. Maalaiselämä näkyy munissa, joiden keltuainen on todellakin täydellisen keltainen. Munissa on mahtava, puhdas maku ja hyvät leivontaominaisuudet.

Munat ovat aina tuoreita, sillä ne kerätään päivittäin kanalasta. Jokainen muna puhdistetaan käsityönä ja lajitellaan munakennoihin kokonsa mukaan, jotta asiakkaille on aina tarjolla tasalaatuisia tuotteita. 

Vapaan kanan munat kuljetetaan kauppoihin suoraan tilalta ja niitä myydään vain Kuvalan omissa pakkauksissa. Maalaismunia on myynnissä 10 munan kennoissa lähialueen kaupoissa sekä 30 munan laveteissa Kuvalan tilapuodissa ja Reko-jakeluissa.