Viljapossun lähilihaa perinteiseltä perhetilalta

Kuvalan tila tuottaa viljapossun lähilihaa oman tilateurastamon kautta.
Possut elävät hyvin lajityypillistä ja stressitöntä elämää piensikalan väljissä tiloissa.
Eläimet syövät oman tilan puhtailla pelloilla kasvanutta viljaa sekä kierrätyksen ansiosta kauppojen hävikkituotteita.

Kuvalan tilan päätuote on jo vuosikymmeniä ollut murea ja maukas viljapossun lähiliha, jonka laatu perustuu eläinten hyvinvointiin, puhtaaseen ravintoon ja oman tilateurastamon ansiosta stressittömään ja lajityypilliseen elämään.

Kuvalan tilan toiminnassa ei ole mitään piiloteltavaa.

Otamme mielellämme vastaan vieraita, kun asiasta on etukäteen sovittu.

Jos haluat tulla tutustumaan tilan toimintaan, ota yhteyttä!
 

Possut tulevat Kuvalaan Mäntyharjun Voikoskelle emakkosikalasta. Kuvalassa possut puhisevat pahnojensa keskellä väljissä tiloissa ja pienissä ryhmissä.  Pienet, noin 200 eläimen tilat, ja useat karsinat, turvaavat jokaiselle possulle stressittömän elämän.
Karsinoissa on tilaa, ruuasta ei tarvitse kilpailla, pahnoja on riittävästi ja kaikilla possuporukoilla on omat kuvionsa, joten eläimet harvoin riitelevät keskenään.
Possut syövät oman pellon ja naapureiden kasvattamaa viljaa sekä herkuttelevat joka päivä kauppojen hävikkileivillä, pullalla, kasviksilla ja hedelmillä. Possut tarvitsevat myös tekemistä, joten karsinoissa on palloja, autonrenkaita ja muoviputkia.

Eläinmäärä on sellainen, että isäntäväki tunnistaa jokaisen yksilön ja huomaa, jos jokin possu toimii oudosti tai vaikuttaa sairaalta.  Yhtäkään eläintä ei lääkitä varmuuden varalta. Lääkitty eläin siirtyy välittömästi erityiskarsinaan eikä päädy ilman varoaikaa tuotantoon.

Possujen elämään ei kuulu kuljetusmatkoja, sillä tilateurastamo on samassa rakennuksessa possulan kanssa. Eläinten lopetuksessa käytetään eläinsuojelulaissa hyväksyttyjä toimintatapoja. Eläimiä teurastetaan kerran viikossa perjantaisin.
Oman tilateurastamon etuna on, että Kuvalasta lähtee eteenpäin vain puhdasta, laadukasta ja maukasta lähilihaa.

Lihat leikataan ja pakataan käsityönä Kuvalan omassa leikkaamossa. Jalostetut tuotteet, kuten nakit ja palvilihat, valmistetaan Korialla tuoreista raaka-aineista ja kaikkien laatu varmistetaan vielä Kuvalassa ennen kuin ne päätyvät myyntiin.
Tuoreet lihat kuljetetaan lähiseudun kauppoihin suoraan tilalta kerran viikossa. Lisäksi Kuvalan viljapossua on saatavana suoraan Kuvalan omasta tilapuodista sekä lähiseudun Reko-jakeluista.