Viljapossua ja vapaan kanan munia perhetilalta

Kuvalan tila tuottaa viljapossun lähilihaa oman tilateurastamon kautta ja lattiakanalassa vapaan kanan maalaismunia.
Possut ja kanat elävät hyvin lajityypillistä ja stressitöntä elämää.

Eläimet syövät oman tilan puhtailla pelloilla kasvanutta viljaa sekä kierrätyksen ansiosta kauppojen hävikkituotteita.

Kuvalan tilan päätuote on jo vuosikymmeniä ollut murea ja maukas viljapossun lähiliha, jonka laatu perustuu eläinten hyvinvointiin, puhtaaseen ravintoon ja oman tilateurastamon ansiosta stressittömään ja lajityypilliseen elämään.

Kuvalan kanat ulkoilevat päivittäin

Kuvalan tila on tuottanut viljapossun lisäksi vapaan kanan munia vuodesta 2004 saakka.
Nykyisin lattiakanalassa asuu 700 kanarouvaa, jotka elävät kahdessa parvessa. Kuria kanoille pitää 10 kukkoa, jotka huolehtivat, että sopu säilyy ja jokaisella kanalla on oma paikkansa. 

Kuvalan kanat elävät hyvin lajityypillistä elämää maaseudulla. Lattiakanalan isojen sisätilojen lisäksi käytettävissä on ulkotarha, jossa kanat saavat kuopsuttaa ja juoksennella sekä kaivella kuoppia kylpemiseen. Kanat pääsevät ulkotarhaan joka päivä, vain kovimmilla talvipakkasilla ovet pidetään kiinni.
Kanat syövät puhdasta oman pellon viljaa sekä päiväysleipää ja hävikkisalaatteja, mitkä saadaan lähiseudun kaupoista. Kiitokseksi kanarouvat tuottavat päivässä noin 50 kiloa aitoja vapaan kanan munia. 

Kananmunat kerätään päivittäin kanalasta. Kananmunat puhdistetaan käsityönä ja lajitellaan munakennoihin kokonsa mukaan, jotta asiakkaille on aina tarjolla tasalaatuisia tuotteita. Kuvalan vapaan kanan munat kuljetetaan tuoreina lähiseudun kauppoihin. Lisäksi Kuvalan maalaismunia on saatavana suoraan Kuvalan omasta tilapuodista sekä lähiseudun Reko-jakeluista.

Kanalan tulipalo 15.5.2022 on keskeyttänyt Kuvalan tilan kananmunatuotannon eikä vapaan kanan munia ole toistaiseksi myynnissä. Viljapossun lähilihan tuotanto jatkuu ennallaan.

Kuvalan tilan toiminnassa ei ole mitään piiloteltavaa.

Otamme mielellämme vastaan vieraita, kun asiasta on etukäteen sovittu.

Jos haluat tulla tutustumaan tilan toimintaan, ota yhteyttä!
 

Possut tulevat Kuvalaan Mäntyharjun Voikoskelle emakkosikalasta. Kuvalassa possut puhisevat pahnojensa keskellä väljissä tiloissa ja pienissä ryhmissä. Possut syövät oman pellon ja naapureiden kasvattamaa viljaa sekä kauppojen päiväysleipää – pullaa, ruisleipää ja sämpylöitä.
Eläimillä on keskinäisiä riitoja vain harvoin ja yhtäkään eläintä ei lääkitä varmuuden varalta. Lääkitty eläin siirtyy välittömästi erityiskarsinaan eikä päädy ilman varoaikaa tuotantoon.

Pienet, noin 200 eläimen tilat, ja useat karsinat, turvaavat jokaiselle possulle stressittömän elämän, johon ei kuulu kuljetusmatkoja. Tilateurastamo on samassa rakennuksessa possulan kanssa. Eläinten lopetuksessa käytetään eläinsuojelulaissa hyväksyttyjä toimintatapoja.

Eläimiä teurastetaan kerran viikossa perjantaisin. Oman tilateurastamon etuna on, että Kuvalasta lähtee eteenpäin vain puhdasta, laadukasta ja maukasta lähilihaa.


Lihat leikataan ja pakataan käsityönä Kuvalan omassa leikkaamossa. Jalostetut tuotteet, kuten nakit ja palvilihat, valmistetaan Korialla tuoreista raaka-aineista ja kaikkien laatu varmistetaan vielä Kuvalassa ennen kuin ne päätyvät myyntiin.

Tuoreet lihat kuljetetaan lähiseudun kauppoihin suoraan tilalta kerran viikossa. Lisäksi Kuvalan viljapossua on saatavana suoraan Kuvalan omasta tilapuodista sekä lähiseudun Reko-jakeluista.